Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Manyas'ta yeni cami yapımı için toplanıldı

Manyas

Manyas'ta yeni yapılacak Çarşı Camisi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Manyas’ta yeni yapılacak Çarşı Camisi için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Manyas’a yapılacak olan ve hafriyat çalışmalarına başlanılan Çarşı Camisi için geçtiğimiz hafta müftülük toplantı salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İlçe esnafı ve STK temsilcileri ile vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısında Manyas Hayırsevenler Derneği Başkan Yardımcısı İrfan Aydın yeni yapılacak olan caminin maketinin önünde katılımcılara bilgi verdi.
Aydın, günümüz mimarisine uygun olarak yapılacak olan caminin üç katlı olacağını, zemin katında yemekhane, konferans salonu, birinci katında Kur’an kursu, dinlenme salonu, bekar din görevlileri için lojman son katında ise caminin olacağını söyledi.
Aydın, cami bitişiğinde iki adet 344 M2 olmak üzere toplamda 688 M2 arsayı satın alarak alanı genişlettiklerini yeni inşa edilecek caminin 650 M2 büyüklüğünde olacağını ifade edip, caminin kaba inşaatının 1,5-2 milyon lira arasında tamamlanmasının planlandığını söyledi.
Çarşı camisinin satın alınan arsalar ile birlikte toplamda 1342 M2’ye ulaştığını yeni cami inşaatı tamamlandıktan sonra mevcut caminin yıkılacağı ve böylece 500 M2’lik bir boş alana kavuşulacağını bu alanında çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların dinlenmeleri için kullanımlarına açılacağı bilgisini verdi.
Toplantıya Manyas Müftüsü Erdoğan Aslantaş,Vaiz Burhan Oral, Hayırsevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erçel, üyeler Hasan Kahraman, Nedim Barçın ve Yaşar Uçar katıldı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli